Achter de schermen | Mijn blogstatistieken in de eerste maand

De reden dat ik ben gaan bloggen, is omdat ik schrijven super leuk vindt. Ik hoef er niet perse mijn geld mee te gaan verdienen, ik doe het dus puur uit hobby. Toch is het wel leuk om te zien of mijn blog het een beetje goed doet. In dit artikel deel ik mijn blogstatistieken. Je leest onder andere hoeveel unieke bezoekers mijn blog had in de eerste maand. En dat zijn er meer dan ik had verwacht, yes!

De begindatum van mama in het buitenland

Ik vond het lastig om echt een begindatum van mijn blog te benoemen. Dit komt onder andere doordat ik in het begin al wat artikelen online zette, zonder mijn blog met iemand te delen. Om het makkelijk te houden, hou ik dus 1 oktober aan als begindatum. De statistieken van vandaag gaan dan ook over de maand oktober.

Blogstatistieken van oktober

Ik zei het aan het begin van dit artikel al, maar ik ben echt blij verrast met mijn blogstatistieken. Voor bloggers die al langer bezig zijn, zijn het waarschijnlijk cijfers van niets. Toch ben ik er enorm blij mee. Hieronder lees jij hoeveel unieke bezoekers mijn blog had en wat de best gelezen artikelen waren.

Hoeveel mensen bezochten mijn blog?

Oké, ik ga er niet om heen draaien, van 1 oktober tot 1 november had mama in het buitenland 670 unieke bezoekers! Hoe leuk is dat, bijna 700 unieke bezoekers per maand, nu al. In het begin van de maand, zie je dat de meeste bezoekers de blog bezoeken vanuit de sociale media. Dat is natuurlijk ook fijn. Toch zie ik in de laatste weken, dat ook nu al mijn organische bezoekers omhoog gaan. En dat is natuurlijk wat je wil als blogger. Dat jouw blog steeds meer en vaker wordt gevonden via zoekmachines. Dit schijnt dus te werken en goed te gaan.

Paginaweergaven

In de maand oktober had ik bijna 2000 paginaweergaven. Oké, 1912 om precies te zijn. Ik heb niet super veel verstand van blogstatistieken verder, maar het klinkt voor mij wel goed!

blogstatistieken in de eerste maand bloggen

Best gelezen artikelen

Nu we toch zo lekker met statistieken bezig zijn, kan ik net zo goed wat meer statistieken blootgeven. Dit zijn namelijk de best gelezen artikelen van afgelopen maand:

 1. Mijn eerste dagen in het buitenland = 159 keer gelezen
 2. Het kopen van de babykamer = 154 keer gelezen
 3. Ik word thuisblijfmoeder; voordelen en nadelen = 96 keer gelezen
 4. 5x als thuisblijfmoeder geld verdienen = 92 keer gelezen
 5. Zwangerschapsupdate week 33 | Enorme nesteldrang en vluchtkoffer = 67 keer gelezen

Doelen voor de toekomst

Uiteraard ben ik al heel blij met bijna 700 unieke bezoekers per maand. Laten we eerlijk zijn, niet iedereen haalt dat zomaar. Het wil alleen niet zeggen, dat ik niet vooruit denk. Iedere blogger heeft doelen, toch? Hieronder lees jij welke 3 doelen ik heb voor de komende maanden.

 • Ik wil aan het einde van het jaar de 1000 unieke bezoekers per maand halen. Dit is dus in de derde maand van deze blog. Misschien een beetje een te enthousiast streven, maar ik denk dat het moet lukken. Wel moet ik er voor zorgen dat er dus echt elke dag een nieuw artikel online komt.
 • Er vooral plezier in houden. Dit is denk ik wel een van de belangrijkste doelen voor de toekomst. Zonder plezier, geen leuke artikelen. Schrijven doe ik uit plezier, als dat wegvalt, blijft er helaas dus weinig over van mijn blog.
 • Heel veel gastbloggers aan het woord laten. Ik ben al actief opzoek naar gastbloggers. Ben jij een Nederlandse mama in het buitenland en wil jij graag je verhaal delen? Bijvoorbeeld over de zwangerschap, bevalling, opvoeding en/of cultuurverschillen? Wil jij andere mensen laten zien, hoe jouw leven er uitziet als Nederlandse mama in het buitenland? Stuur mij dan even een mailtje!

En verder hoop ik dat er volgende maand 50 artikelen online staan. Dit betekent namelijk dat het goed gaat met mij en dat ik er nog veel plezier uithaal.


Dit waren dus mijn blogstatistieken van de afgelopen maand. Wil je nog iets weten, stel dan gerust je vragen in de comments hieronder!


 

MamaInHetBuitenland

Mijn naam is Larissa, 25 jaar en blogger op mamainhetbuitenland.nl. Een lifestyle en mama blog. Ik ben deze blog begonnen, omdat ik een paar weken geleden officieel geëmigreerd ben. Ype, tijdens mijn zwangerschap. Het doel van de blog is om te laten zien hoe mijn leven er uitziet als Nederlandse mama in het buitenland. Mijn ervaringen delen. Dingen waar ik tegen aanloop. En ook gewoon om af en toe even van mij af te schrijven.!

5 gedachten over “Achter de schermen | Mijn blogstatistieken in de eerste maand

 • 10 november 2019 om 14:49
  Permalink

  Dit zijn inderdaad al mooie resultaten. Ik weet dat ik in het begin dit zeker nog niet behaalde. Nu blog ik bijna 2 jaar en een half, en krijg ik maandelijks meer dan unieke 1000 bezoekers ‘over de vloer’.

  Beantwoorden
  • 13 november 2019 om 11:56
   Permalink

   Ja, ik merk nu pas, door alle reacties, dat het inderdaad al mooie resultaten zijn. Maar beginnen is makkelijker dan volhouden hé. Ik vind het vele malen knapper dat je al 2,5 jaar blogt en daarbij 1000 unieke bezoekers hebt. Die bezoekers halen is leuk, maar ze ook houden is veel moeilijker. En dat heb jij wel, dus ook super goed!

   Beantwoorden
 • 11 november 2019 om 15:37
  Permalink

  Wauw wat goed, gefeliciteerd! Ik heb mijn blog al iets langer maar plaats maar heel onregelmatig content op dus mijn bezoekersaantallen per maand fluctueren heel erg. Ik wil daarom nu proberen om regelmatig iets te plaatsen, het liefst elke week. Maar mijn website is tweetalig dus ik moet elk artikel ook altijd eerst nog naar het Engels vertalen én ik heb nog een andere website waar ik ook elke week een nieuwe blog op plaats (en daarnaast ook nog werk) dus ik weet niet of dit allemaal wel haalbaar is. Het is lastig, want aan de ene kant wil ik mijn content en daarmee ook publiek opbouwen, maar ben ik bang dat dit ten koste zal gaan aan het plezier. Maar misschien valt het wel mee en moet ik het gewoon maar eerst proberen 🙂 Heel veel succes gewenst met je blog én moederschap in het buitenland 🙂

  Beantwoorden
  • 13 november 2019 om 11:54
   Permalink

   Dankjewel, hoe lief! Ik merk inderdaad wel, zolang er elke dag content online blijft komen, dan gaat het goed. Maar nu heb ik een slechte week achter de rug, dan merk ik ook dat de bezoekersaantallen iets teruglopen. Maar hé, het is niet anders Het moet wel leuk blijven om te doen, vind ik. Bij jou is het inderdaad, met een tweetalige blog, helemaal lastig. Dubbel zo veel werk. Zeker als je ook nog werkt, dat is dan mijn voordeel weer haha. Ik hou in ieder geval je blog in de gaten, want je schrijfstijl vind ik wel heel fijn om te lezen!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.