De baby garderobe tot nu toe

In deze blog kon je al lezen dat ik het kopen van kleding het moeilijkst vond. Of nou ja, het kopen is niet perse moeilijk, maar meer wat je nou echt nodig hebt. In dit artikel lees je hoe de baby garderobe er bij mij, tot nu toe, uitziet. Ik ben benieuwd of jullie nog tips voor mij hebben?

Bovenkleding

Volgens deze site, moet je ongeveer 6 stuks bovenkleding aanschaffen voor de geboorte. Dan moet je denken aan shirtjes, truien en vestjes. Hier ga ik ruimschoots overheen. Wel is bijna al mijn bovenkleding in maat 56. Dit omdat, volgens de echo’s, de baby ietsjes voorloopt op gemiddeld. Dus ik denk dat ik met 56 wel redelijk goed zit. Als het in het begin iets te groot is, dan maakt dat ook niet super veel uit. Overigens heb alle shirtjes wel lange mouwen, omdat ik uitgerekend ben in december. Het is hier dan niet zo koud als in Nederland, maar korte mouwen is weer een beetje te enthousiast. Het is dus ook handig om rekening te houden met wanneer je uitgerekend ben.

Shirtjes

babykleding pasgeboren baby

Zoals je op de foto ziet, heb ik 7 shirtjes met lange mouwen in maat 50/56. Alhoewel die onderste twee wel heel groot uitvallen, dus ik denk dat die nog niet gaan passen in het begin.

Truien

Truien babykleding

Ik heb vier truien gekocht in maat 56. Ik vind het niet erg als een trui iets groter valt en dan kan ik er ook iets langer mee doen. Sowieso zal hij de truien niet zo heel lang nodig hebben hier. Vier is dan, volgens mij, meer dan genoeg. De truien komen allemaal uit de uitverkoop van de Prénetal, trouwens. De blauwe, rechts onderin, is mijn favoriet!

Vestjes

Vestjes pasgeboren baby

Alleen het zwarte vestje is maat 50. De rest van de vestjes zijn maat 62. Ik vind het namelijk bij vestjes helemaal niet erg dat ze iets groter vallen. Hij heeft ze waarschijnlijk toch alleen aan als we naar buiten gaan. Het zwarte vestje is voor buiten, na de geboorte. Dus ik vond het wel fijn om die in ieder geval in maat 50 te hebben. Hij valt ook wel iets groter!

Onderkleding

Broekjes

Volgens de website, die hierboven gelinkt is, heb je ongeveer 6 broekjes nodig. Zoals jullie op de foto zien, is dat precies gelukt. Overigens heb ik er voor gekozen om deze broekjes wel allemaal in maat 50 te kopen. Ik hoorde heel veel om mij heen, dat maat 50 voor broekjes prima is in het begin. Voor daarna heb ik ook alvast wat broekjes gekocht in maat 62, maar dat zie je helemaal onderaan dit artikel.

Broekjes pasgeboren baby

Overigens heb ik er voor gekozen om alleen maar joggingsbroekjes te kopen. Ik vond die kleine spijkerbroeken zo schattig, maar volgens mij helemaal niet comfortabel. Dat komt dus later wel!

Onesies

Onesies pasgeboren baby

Hoe schattig zijn deze onesies dan? Misschien had ik er stiekem iets meer willen hebben, maar eigenlijk nooit bij nagedacht. De blauwe onesie heb ik gehad, en die witte, van de HEMA, heb ik op het laatste moment nog gekocht. Hadden jullie veel van dit soort onesies?

Rompertjes, pyjama’s, sokken en mutsjes

Rompertjes pasgeboren baby

Ik denk dat ik echt veel te veel rompertjes heb, en dat ik de helft ongebruikt weg kan doen. De twee stapels, helemaal rechts, zijn rompertjes in maat 50/56. Dit zijn er bij elkaar 15. Het stapeltje vooraan, naast de rompertjes, zijn rompertjes met lange mouwen. Hiervan heb ik er drie. Ik dacht, als het toch warmer is in december dan verwacht, kan ik die rompertjes aan met een leuk joggingsbroekje er over.

Mutsjes heb ik niet zoveel, namelijk een stuk of 4. Uiteraard een voor na de geboorte. Ik weet niet zo goed of ik mutsjes daarna nog echt nodig heb. Hebben jullie veel gebruik gemaakt van mutsjes?

Mij leken de pyjama’s heel handig, zeker voor in het begin. Nu twijfel ik er toch een beetje over. Ik heb er een stuk of acht in maat 56. Gelukkig komen ze maar bij de Primark vandaan en waren ze dus niet zo duur. Heb jij veel gebruik gemaakt van pyjama’s?

Overigens ga ik over de sokken niets zeggen. Daar heb ik er echt veel te veel van, zoals je ziet. Dat wordt om de paar uur sokken wisselen, zodat hij ze toch allemaal een keer aan heeft, haha!

Grotere maten

Grotere maten baby garderobe

Deze la ligt helemaal vol met iets grotere maten. Voor later, of voor het geval de baby toch iets groter is dan verwacht. Allerlei shirtjes met korte mouwen in maat 62/68, omdat tegen die tijd het hier al warmer is. Ook weer wat extra joggingsbroekjes, maar toch ook wat korte broekjes. Weer heel veel rompertjes in maat 62/68, zowel korte mouw als lange mouw. En als laatste heb ik alvast een slaapzakje, voor het geval dat.

Tegen de tijd dat mijn kleine man dit past, zal ik weer een uitgebreide blog schrijven over deze kleding!


Hoe zag jullie baby garderobe er uit? Hebben jullie nog tips?


 

MamaInHetBuitenland

Mijn naam is Larissa, 25 jaar en blogger op mamainhetbuitenland.nl. Een lifestyle en mama blog. Ik ben deze blog begonnen, omdat ik een paar weken geleden officieel geëmigreerd ben. Ype, tijdens mijn zwangerschap. Het doel van de blog is om te laten zien hoe mijn leven er uitziet als Nederlandse mama in het buitenland. Mijn ervaringen delen. Dingen waar ik tegen aanloop. En ook gewoon om af en toe even van mij af te schrijven.!

2 gedachten over “De baby garderobe tot nu toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.