Emigreren tijdens de zwangerschap

Een mama in het buitenland is natuurlijk geen mama in het buitenland zonder een emigratie. Of het de bedoeling was om dit pas bij 28 weken zwangerschap te doen? Nee. Of het ideaal is? Nee, echt niet! Het was ook een van de moeilijkste keuzes die ik moest maken. In dit artikel lees je waarom ik pas met 28 weken ga emigreren en waarom ik er überhaupt voor gekozen heb om te emigreren tijdens de zwangerschap.

Waarom emigreren tijdens de zwangerschap?

Zoals je in dit artikel al kon lezen, ga ik emigreren voor de liefde. In juni van dit jaar zijn wij getrouwd, met het idee om eindelijk samen een leven te beginnen. De trouwerij stond uiteraard al gepland. Alleen kwam ik er in mei van dit jaar pas achter dat ik zwanger was, op dat moment al 13 weken. Alles kwam dus in een keer samen, en keuzes moesten in een keer heel snel gemaakt worden.

Het oorspronkelijke plan

Het oorspronkelijke plan was eigenlijk dat ik, na de trouwerij, terug naar Nederland zou gaan. Ik wilde graag in Nederland bevallen. Ik kende de zorg, ik kende de procedures een beetje, wist wat ik kon verwachten en had mijn moeder om mij heen. Helaas kwam er al snel een einde aan dit plan. Mijn man moest een visum aanvragen, moest daarvoor ook een behoorlijk stukje reizen en uiteindelijk was het toch maar afwachten of hij die toegewezen kreeg ja of de nee. Al deze onzekerheden maakte dat ik begon te twijfelen over het bevallen in Nederland. Mijn moeder om mij heen was fijn, maar bevallen zonder mijn man.. ik moest er echt niet aan denken.

Bevallen in Turkije

De keuze om toch maar te gaan bevallen in Turkije, was dan ook snel gemaakt. In juni heb ik een hele fijne Turkse gynaecoloog gevonden, waarbij ik mij verdiept hebt in zijn werkwijze. De verhalen om mij heen waren positief, en ook na het gesprek met deze gynaecoloog, voelde ik mij behoorlijk op mijn gemak. Ook sta ik er wel redelijk nuchter in, ook daar worden heel veel baby’s gezond en wel geboren. Eigenlijk ben ik er ook helemaal niet bang voor. Het komt vast wel goed!

De nadelen van emigreren tijdens de zwangerschap

Nadelen van emigreren tijdens de zwangerschap

Zoals ik in het begin al zei, vind ik het verre van ideaal om te emigreren tijdens de zwangerschap. Misschien ligt het er ook aan hoe ver je al bent natuurlijk. Het lastige vind ik, dat ik op dit moment enorme nesteldrang heb. Ik wil graag de babykamer af hebben en ik wil gewoon graag alle spulletjes gekocht hebben. Dit gaat nu nog niet. Overal zie ik leuke babykamers voorbijkomen, maar ik kan nog niet beginnen. Erg frustrerend. Ook had ik al enorm veel babyspullen in Nederland gekocht, omdat het plan was om in Nederland te bevallen. Zo stond bijvoorbeeld de kinderwagen wel al klaar. Dit moet ik dus allemaal meenemen. Je kunt je voorstellen dat ik dus behoorlijk wat kilo’s bijgeboekt heb. Ook heb ik heel veel mazzel dat mijn moeder en broer mee gaan, om mij weg te brengen. Zo kunnen we de kilo’s gelukkig onder drie personen verdelen. En ondanks de vele nadelen, die vooral ontstaan door mijn zwangerschapshormonen, kan ik echt niet wachten. Ik ben zo blij dat ik deze keuze gemaakt heb, uiteindelijk. Zo blij dat ik straks lekker de laatste weken samen met mijn man kan genieten! Dat is mij heel veel waard!


Heb jij ervaring met het bevallen in het buitenland?


 

 

MamaInHetBuitenland

Mijn naam is Larissa, 25 jaar en blogger op mamainhetbuitenland.nl. Een lifestyle en mama blog. Ik ben deze blog begonnen, omdat ik een paar weken geleden officieel geëmigreerd ben. Ype, tijdens mijn zwangerschap. Het doel van de blog is om te laten zien hoe mijn leven er uitziet als Nederlandse mama in het buitenland. Mijn ervaringen delen. Dingen waar ik tegen aanloop. En ook gewoon om af en toe even van mij af te schrijven.!

One thought on “Emigreren tijdens de zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.