Het kopen van de babykamer

Na lang wachten, was het dan zo ver. Eindelijk konden we op zoek naar een babykamer. Door de emigratie, kon ik daar lange tijd niet mee beginnen, en dat terwijl ik daar juist zo naar uitkeek. Stiekem had ik dus al helemaal in mijn hoofd hoe het er uit moest komen te zien. Hierdoor werd de zoektocht er eentje met zweet en veel tranen. En net toen ik er niet meer op durfde te hopen, gebeurde het toch nog. Benieuwd naar het verhaal en hoe de babykamer er uiteindelijk uit ziet? Lees dan vooral verder!

De zoektocht naar een babykamer in Turkije

De babykamers in Turkije zien er een beetje anders uit dan wij in Nederland gewend zijn. Alleen al een ledikantje is heel anders. Of er zit een schommelgedeelte in of het staat op wieltjes. Ook het concept van het verhogen van de bodem, kennen ze hier amper. Ik wilde dus graag een babykamer, die wij in Nederland ook kennen. De kast had ik overigens al. Het ging dus voornamelijk om een normaal ledikantje en een normale commode. Gelukkig zit er in Antalya een Ikea, dus dat moest helemaal goed komen, zou je denken..

Teleurstelling..

Ik had al bedacht dat we voor de babykamer echt bij Ikea moesten zijn. Van te voren, via de website, had ik al helemaal uitgezocht wat ik wilde hebben. En zo gingen wij, mijn man, ik en mijn moeder, op weg naar Antalya. Twee uur heen, twee uur terug. We hebben het financieel trouwens niet slecht, maar toch hadden we wel een maximaal budget. Ik dacht dus helemaal uitgerekend te hebben dat dit makkelijk zou kunnen. Helaas ben ik niet zo slim geweest, want ik had inderdaad uitgerekend dat de meubels binnen het budget vielen. De accessoires die daar bij hoorde.. die was ik even vergeten. Dat daar ook nog verzendkosten bij zouden komen, ook die had ik niet meegerekend. Dus het ritje naar de Ikea viel zo ontzettend tegen, het maakte mij zo verdrietig. Ik had een idee in mijn hoofd, die ik langzaamaan zag vervagen. Uiteraard waren het ook de hormonen, maar ik was ook echt zo teleurgesteld. De Ikea ging hem echt niet worden.

Turkse babywinkel in Antalya

Met veel tegenzin, zijn we toch maar gaan kijken naar een babykamer in een Turkse babywinkel. Een commode kon ik daar wel helemaal uit mijn hoofd zetten, helaas. Gelukkig kan ik ook makkelijk dingen naast mij neerleggen, en zo vonden we daar toch nog een mooi ledikantje. Ze zouden hem bij ons in elkaar komen zetten en we konden zelfs nog verschillende aanpassingen doen. Voor heel even kon ik weer lachen, want ook dit was te mooi om waar te zijn. De leverdatum was namelijk eind november. Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik half december uitgerekend. Eind november was voor mij dus geen optie. Dit vond ik veel te laat. Weer een optie die afviel. Buiten barstte ik dus echt even in tranen uit. Alsof het niet zo mag zijn, alsof alles mislukte, zo voelde het. We besloten om terug te rijden naar Alanya. Inmiddels maakte het mij echt niet meer uit wat voor meubels het zouden zijn, als we die dag maar een babykamer hadden.

Waar ik niet meer op hoopte, gebeurde toch

In Alanya besloten we dus nog één babywinkel te bezoeken. Was dit het niet, dan zouden we later weer verder gaan kijken. En nu komt het.. In die winkel stond een ledikantje en een commode, precies hoe ik het graag wilde hebben. Overigens ook allemaal van de Ikea, maar misschien was dit wel tweedehands, of opgekocht? Geen idee, maar dat maakte mij ook helemaal niet uit. Bij de commode en het ledikantje, zat ook een Ikea matras, een Ikea verschoningskussen, een klamboe en een set met dekentjes. Voor de helft minder, dan bij de Ikea zelf! Het bijkomende voordeel was ook nog dat ze het gratis kwamen brengen. Ik kon het niet geloven en even voelde het alsof het niet waar was. Misschien overdreven, maar het voelde voor mij echt even alsof het zo had moeten zijn. Voor nog geen 200 euro hadden wij de meubels, precies zoals ik het wilde hebben. Precies zoals ik het in mijn hoofd had.

En eigenlijk was het niet eens hoe ik het wilde hebben. Ik had namelijk van te voren, bij de Ikea, het goedkoopste ledikantje in mijn hoofd. Dit ledikantje was een van de duurdere uitvoeringen, waarbij ook nog de zijkant er uit kan. Ook het matras was een van de duurdere uitvoeringen. Dus ik heb echt zo ontzettend veel geluk gehad.

De foto’s van de babykamer

Inmiddels staan de meubels, wat een fijn gevoel joh. De commode is ingedeeld en het ledikantje is opgemaakt. Met nog officieel 9 weken op de teller, zijn wij er helemaal klaar voor. Kijk je mee hoe het geworden is?

Het ledikantje

Ledikantje Ikea

Zo blij met dit ledikantje! En ja, de bodem moet nog wel omhoog. Ooit gaat mijn man dat nog doen, maar ik ben niet voor niks getrouwd met een Turk. Geduld is vaak een schone zaak, haha!

De commode

De commode Ikea

Dit is trouwens echt de commode die ik graag wilde hebben. Die ik in mijn hoofd al honderd keer ingedeeld had. Zo fijn om het nu zo te zien!

De kledingkast

Kledingkast baby
De kledingkast is niet nieuw, die had ik al eerder in deze blog laten zien. Wel is de kledingkast nu helemaal klaar, dus vandaar dat ik de foto er toch maar bij zet.

Morgen zal ik in een nieuwe blog meer vertellen over de indeling van de commode en de kledingkast, als jullie dat leuk vinden?


Leverde het kopen van de babykamer jou ook veel stress op?


 

MamaInHetBuitenland

Mijn naam is Larissa, 25 jaar en blogger op mamainhetbuitenland.nl. Een lifestyle en mama blog. Ik ben deze blog begonnen, omdat ik een paar weken geleden officieel geëmigreerd ben. Ype, tijdens mijn zwangerschap. Het doel van de blog is om te laten zien hoe mijn leven er uitziet als Nederlandse mama in het buitenland. Mijn ervaringen delen. Dingen waar ik tegen aanloop. En ook gewoon om af en toe even van mij af te schrijven.!

6 gedachten over “Het kopen van de babykamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.