Mijn eerste dagen in het buitenland

Eigenlijk zou ik elke dag een blog plaatsen. Toch is het er de afgelopen dagen niet echt van gekomen. Dit komt voornamelijk om dat we nog zo veel moeten regelen voordat de baby komt. Inmiddels zijn we in iets rustiger vaarwater terecht gekomen, gelukkig. Dus tijd voor een nieuwe blog. In dit artikel vertel ik meer over mijn eerste dagen in het buitenland. Hoe voelt het, wat hebben we allemaal moeten regelen en wat moeten we nog regelen. Benieuwd? Lees dan verder!

Eindelijk weer thuis

Het is echt hoe het voelt, ik ben eindelijk weer thuis. Hier heb ik mijn eigen huisje, mijn eigen spulletjes en uiteraard mijn man. Dat laatste is trouwens wel het belangrijkste hoor, door hem voelt dit echt als thuiskomen. Ik hoop dat dit voor zich spreekt! Toch is het niet alleen relaxen, want er viel en valt nog genoeg te regelen sinds dat ik in het buitenland ben. Hieronder lees je wat wij al gedaan hebben de afgelopen dagen, en wat er nog op het to-do lijstje staat.

Wat hebben we de afgelopen dagen gedaan?

De kinderwagen in elkaar zetten

joie chrome DLX

Heel eerlijk? Dit heb ik dezelfde avond al gedaan. Als je me volgt op facebook of instagram, kon je dit al zien. Ik had de kinderwagen een paar maanden geleden al gekocht, toen ik nog in Nederland was. Daardoor kon ik hem nog niet in elkaar zetten, omdat ik wist dat ik hem ook weer mee moest nemen tijdens de emigratie. Dus toen ik aankwam in mijn appartement hier, kon ik mezelf niet meer beheersen. Ik was en ben nog steeds zo blij met deze kinderwagen. Ik krijg er ook super veel vragen over. De kinderwagen is van Joie, de Chrome DLX, maar ik heb hem tweedehands gekocht. Voor €150,-, compleet en wel, inclusief een Maxicosi. Het is een 3-in-1 kinderwagen, waarbij het inzetstuk voor de kinderwagen nog in Nederland ligt. Die neemt mijn moeder de volgende keer mee! De eerste tijd gebruiken we toch alleen de Maixcosi en de reiswieg.

De spullen voor de baby

Het indelen van de baby kledingkast

Zoals jullie misschien wel weten, had ik al enorm veel spullen voor de baby in Nederland gekocht. Ik wilde dit niet in koffers laten zitten. De volgende dag ben ik dus meteen begonnen met het indelen van de kledingkast. Ook een kastje in de woonkamer heb ik vrijgemaakt voor kinderboeken en speelgoed. Heerlijk om het eindelijk zo te zien. Om eindelijk een beginnetje te kunnen maken. Het is nog niet klaar, want ik wil nog wat opbergboxen kopen voor in de kast, en nog kledinghangers. Dit staat dus nog op het to-do lijstje.

Opbergen baby speelgoed

Het regelen van mijn verblijfsvergunning (ikamet)

Het wonen in het buitenland is niet alleen maar leuk. Ee horen ook mindere leuke dingen bij, zoals het regelen van mijn verblijfsvergunning. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om het uit te besteden en vandaag hebben we daar dus ook alle papieren ingeleverd. Op 8 november hebben we de afspraak staan, dus ook lekker op tijd! De vorige keer duurde het bijna 6 maanden voordat ik een afspraak had, dus dit viel mij gelukkig erg mee. Dit betekent dat alle praktische zaken geregeld zijn, voordat ik uitgerekend ben! Dat is echt een enorme geruststelling!

Wat moeten wij de komende weken nog doen?

Kinderkamer afmaken

Zoals ik al zei, wil ik voor de kledingkast nog opbergboxen en kledinghangers kopen. Ook moeten we nog een ledikantje, een commode, een badje en wat extra dingen kopen. Hiervoor gaan wij volgende week naar de Ikea in Antalya. Hopelijk kunnen we dat allemaal in een keer doen, want dan ben ik gewoon klaar volgende week. Dan is echt alles geregeld, heerlijk vooruitzicht! Ik vond het regelen van de babyuitzet in Nederland echt een worsteling, dus ik ben benieuwd hoe dit in het buitenland gaat.

Afspraak maken bij gynaecoloog

Officieel ben ik een paar dagen geleden in Nederland nog bij de gynaecoloog geweest. Dus voor volgende week moeten we de afspraak maken voor de gynaecoloog hier in Turkije. Gelukkig heb ik mijn dossier meegekregen vanuit Nederland, volledig in het Engels. Dus ik hoop eigenlijk dat ik hier dus niets meer hoef te doen, qua bloedprikken en andere medische zaken. We zijn overigens afgelopen week al wel in het ziekenhuis wezen kijken, omdat ik graag wilde zien hoe het er allemaal uit zag. Door de manier hoe zij mijn ontvingen en hoe zij mij alles lieten zien, ben ik er nog meer van overtuigd dat ik de goede keuze heb gemaakt voor een privéziekenhuis.

Er moeten dus nog wel wat dingetjes gebeuren. Toch denk ik niet dat het heel veel meer is, dan bij een mama in Nederland. Er zijn toch ook genoeg mama’s die ook pas bij 30 weken beginnen met de kinderkamer, bijvoorbeeld. Het enige verschil is dat ik nog een verblijfsvergunning moet regelen, maar in principe zijn alle papieren daarvoor klaar. Ik kan overigens niet wachten om jullie de volledige kinderkamer te laten zien, dus ik hoop dat het volgende week zo ver is. Hou dus vooral mijn blog en social media in de gaten!


Wat zou jij nog meer willen lezen op mama in het buitenland?


 

MamaInHetBuitenland

Mijn naam is Larissa, 25 jaar en blogger op mamainhetbuitenland.nl. Een lifestyle en mama blog. Ik ben deze blog begonnen, omdat ik een paar weken geleden officieel geëmigreerd ben. Ype, tijdens mijn zwangerschap. Het doel van de blog is om te laten zien hoe mijn leven er uitziet als Nederlandse mama in het buitenland. Mijn ervaringen delen. Dingen waar ik tegen aanloop. En ook gewoon om af en toe even van mij af te schrijven.!

2 gedachten over “Mijn eerste dagen in het buitenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.