Vet haar tijdens de zwangerschap

Op Instagram vertelde ik al dat ik de laatste tijd zo ontzettend snel last heb van vet haar. Al snel kwam ik er achter dat dit dus een echte zwangerschapskwaal is. Gelukkig kreeg ik ook super veel tips, die ik in dit artikel met jullie deel. Ik weet nog niet of ze ook daadwerkelijk werken, maar ik wil jullie de tips niet onthouden! Heb/had jij ook last van vet haar tijdens de zwangerschap?

Je haar tijdens de zwangerschap

Eerst gaf ik de warmte de schuld van mijn vette haar. Totdat ik vet haar ging googelen in combinatie met zwangerschap. Al snel kwam ik tot de conclusie, dat veel meer vrouwen last hebben van vet haar tijdens de zwangerschap. Tijdens je zwangerschap verandert je haar namelijk. Dit komt voornamelijk door alle hormonale veranderingen. Zo kun je een vollere bos haar krijgen, groeit je haar sneller, verandert de textuur van je haar of kun je inderdaad sneller vet haar krijgen. Dit laatste ontstaat doordat, door de zwangerschapshormonen, je last hebt van een verhoogde talgproductie. En ja hoor, ik ben weer gezegend met dat laatste. Maar wat helpt nou echt tegen vet haar?

Tips tegen vet haar

1. Niet vaker wassen

Vet haar ziet er hartstikke vies uit, niet waar? Je bent dus sneller geneigd om het te gaan wassen. NIET DOEN! Dit was een van de meest gegeven tips. Hoe vaker je het haar wast, hoe sneller het vet wordt. Op dit moment was ik het nog maar 2/3 keer per week. Of het helpt? Geen idee, daarvoor doe ik het waarschijnlijk nog veel te kort. Maar als de tip zo vaak gegeven is, moet het wel werken, toch?

2. Probeer van je haar af te blijven

Ik heb korte laagjes in mijn haar, wat betekent dat ik het vaak uit mijn gezicht moet halen. Uiteraard doe ik dat met mijn handen, en handen zijn vaak vet. Stom, nooit bij nagedacht. Ik probeer het dan ook te minimaliseren nu en zet het vaker vast met een klem. Zit jij dus ook veel met je handen in je haar? Dan kan dat zomaar de reden zijn waarom je vet haar hebt.

3. Geen hoofdmassage

Dit is niet perse een tip die ik kreeg via Instagram. Eigenlijk kwam ik er, tijdens het googelen, per toeval op. Mijn man kan namelijk heerlijke hoofdmassages geven, en dat deed hij dan ook regelmatig. Totdat ik dus ineens las dat dit vet haar kan veroorzaken. Uiteraard, doordat ook zijn handen waarschijnlijk vet zijn. Maar er is nog een reden; een massage stimuleert namelijk de bloedsomloop en een goede doorbloeding stimuleert de talgproductie. Maar denk maar niet dat ik die hoofdmassages helemaal vaarwel zeg. Ik laat het gewoon doen op een dag dat ik toch al mijn haar moet wassen. Mijn haar is dan toch al op zijn vetst, dus daarvoor hoef ik het niet te laten.

4. Breng conditioner alleen aan in de haarpunten

Oké, ik beken. Ik ben zo iemand die hiervoor de conditioner door haar hele haren smeerde. Nou, daardoor krijg je dus ook sneller vet haar en het is ook helemaal niet nodig. Juist je haarpunten hebben verzorging nodig, en daarom is conditioner alleen in de haarpunten dus genoeg.

5. Draag je haar vast, ook tijdens je slaap

Ik dacht dus altijd dat slapen met vast haar heel slecht was. Blijkbaar dus niet? Door het vast te dragen heb je minder wrijving met je hoofdhuid, maar ook met je kussen. Want yep, ook je kussens zijn vaak vet. De tip is dan ook om het zowel overdag als tijdens het slapen gewoon lekker vast te doen.

Wist je dat je haar na je zwangerschap ook weer verandert? Zo kun je ineens enorm last krijgen van futloos haar, haaruitval of juist heel mooi haar. Tja, die hormonen, het is wat hé.


Wat is jouw ultieme tip tegen vet haar?


 

MamaInHetBuitenland

Mijn naam is Larissa, 25 jaar en blogger op mamainhetbuitenland.nl. Een lifestyle en mama blog. Ik ben deze blog begonnen, omdat ik een paar weken geleden officieel geëmigreerd ben. Ype, tijdens mijn zwangerschap. Het doel van de blog is om te laten zien hoe mijn leven er uitziet als Nederlandse mama in het buitenland. Mijn ervaringen delen. Dingen waar ik tegen aanloop. En ook gewoon om af en toe even van mij af te schrijven.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.