Zwangerschapsupdate week 32; Harde buiken en zere ribben

Bij mijn laatste zwangerschapsupdate was ik 28 weken zwanger.Inmiddels zijn we alweer vier weken verder en ben ik dus nu 32 weken zwanger. De tijd gaat super snel. En waar ik hiervoor niet heel veel klachten had, is dat inmiddels wel anders. Zijn jullie klaar voor een heerlijk klaagmomentje? Lees dan hoe het nu met mij gaat, in deze nieuwe zwangerschapsupdate.

Vervelende symptomen

Waar ik in het begin niet of geen last had van rare klachten, is dat nu anders. Ach ja, beter laat dan nooit hé. Benieuwd over welke klachten ik het heb? Hieronder zet ik ze even op een rijtje. Misschien herken jij ze wel!

  • Zere ribben

De schopjes zijn inmiddels echte schoppen geworden. Soms krimp ik echt even in elkaar van de pijn. Ook komt het steeds vaker voor dat ik ’s ochtends wakker wordt met hele beurse ribben.

  • Slapeloosheid

Eigenlijk is dit ook een klein beetje de schuld van die pijnlijke schoppen. Deze openbaren zich voornamelijk in de nacht. Je kan je dus voorstellen dat ik ’s nachts niet zo fijn meer lig. Toch klaag ik niet hoor, want het gevoel van ons kleine mannetje is nog steeds zo ontzettend magisch. Ik heb het er graag voor over!

  • Brandend maagzuur

Oh, wat was ik blij dat ik nooit misselijk geweest was in de zwangerschap. Inmiddels is dat nu wel anders. Nou ja, echt misselijk wil ik het niet noemen. Het is echt alleen maagzuur. Overgeven heb ik ook nu nog steeds niet gedaan, gelukkig. Inmiddels heb ik Rennies in huis gehaald en kan ik daarmee de scherpe randjes er van af halen. Ik wil het gebruik maken van echte geneesmiddelen toch het liefst zolang mogelijk uitstellen.

  • Harde buiken

Af en toe heb ik echt even het gevoel dat de bevalling begonnen is. Natuurlijk niet letterlijk, maar soms heb ik echt hele sterke krampen. Op internet lees ik ook wel dat dit voorweeën of indalingsweeën kunnen zijn. Als het echt te erg wordt, trek ik wel aan de bel hoor. Op dit moment is het nog niet zo heel erg en vaak is het ook na een paar seconde weer verdwenen.

Bewegingen filmen

Volgens mij is dit voor veel zwangere vrouwen herkenbaar. Je baby is heerlijk actief. Zo actief, dat je hele buik van hot naar her beweegt. Tot het moment jij je camera er bij pakt. Dan blijft het stil. Ik hoor zoveel zwangere vrouwen hierover. En ook bij mij is dit zo. Ik heb het pas een keer echt even een paar seconde kunnen filmen. Heel apart, alsof ze het door hebben dat ze gefilmd worden.

Plannen voor de komende weken

Ondanks dat de babykamer inmiddels volledig klaar is, heb ik nog wel wat plannen voor de komende weken. Zo moet ik mijn vluchtkoffer nog klaar zetten, heb ik uiteraard nog wat controles van de gynaecoloog voor de boeg en wil ik graag nog een beetje quality-time met mijn man hebben. Nog even samen, nog even met zijn tweetjes. We moeten alleen nog even bedenken wat we precies willen doen. Dat laatste is toch altijd lastiger dan gedacht. Jullie nog tips?


Welke dingen uit mijn zwangerschapsupdate zijn herkenbaar?


 

MamaInHetBuitenland

Mijn naam is Larissa, 25 jaar en blogger op mamainhetbuitenland.nl. Een lifestyle en mama blog. Ik ben deze blog begonnen, omdat ik een paar weken geleden officieel geëmigreerd ben. Ype, tijdens mijn zwangerschap. Het doel van de blog is om te laten zien hoe mijn leven er uitziet als Nederlandse mama in het buitenland. Mijn ervaringen delen. Dingen waar ik tegen aanloop. En ook gewoon om af en toe even van mij af te schrijven.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.