Zwangerschapsupdate week 33 | Enorme nesteldrang en de vluchtkoffer

In mijn vorige zwangerschapsupdate een hoop geklaag. Gelukkig voel ik mij nu een stuk beter. Ik let weer wat meer op mijn suiker en met succes. Verder had ik last van enorme nesteldrang en ontdekte ik dat een vluchtkoffer inpakken best wel lastig is. Een nieuwe zwangerschapsupdate dus, waarin ik inmiddels alweer 33 weken zwanger ben. Herken jij dingen?

Meer rekening houden met mijn suiker

Zwangerschapsdiabetes dagcurve

Ik beken, ik heb het dieet een beetje laten verslonzen. Het wordt steeds moeilijker om slechte dingen te weerstaan. Uiteraard is dat ook het enige waar ik trek in heb. Toch besloot ik er afgelopen week weer een beetje rekening mee te houden. Al was het voor de scores niet nodig hoor. Ook in de afgelopen week, waarin ik echt slecht gegeten heb, zat ik weer niet boven de 7.1. Toch zal ik niet voor niets de diagnose zwangerschapsdiabetes gehad hebben. Hij is, op een bepaald moment in de zwangerschap, daadwerkelijk te hoog geweest. Maar heel eerlijk, ook ik snap er soms niet zoveel van. Ik ben in ieder geval blij dat het ook nu nog niet te hoog geweest is, en laat dat alsjeblieft zo blijven. Dan hoeft de kleine man in ieder geval niet met 38 weken al gehaald te worden.

Enorme nesteldrang

Ledikantje een stand omhoog
Ja, ik weet het, het is niet zo netjes opgemaakt nog. Dat komt omdat het matras er uit moest om het ledikantje omhoog te zetten!

Ik heb al periodes gehad van nesteldrang, maar de laatste dagen is het wel heel erg. De keuken heb ik al twee keer in en uitgeruimd. Idem dito voor de badkamer. Maar hé, wat maakt het uit, niemand die daar wat van merkt. Toch zijn er genoeg momenten dat ik mij er wel voor schaam. Zo heb ik mijn man, ergens laat in de avond, opdracht gegeven om eindelijk het ledikantje een stand omhoog te zetten. Yep, dat heb ik echt gedaan. En yep, mijn man heeft dat dus echt opgevolgd. Maar oh, wat voelde ik mij rot de volgende dag. Al kan ik niet ontkennen dat ik ook wel blij ben dat het nu gebeurt is hoor. En mijn man? Die heeft er helemaal niets meer over gezegd. En daar ben ik hem heel dankbaar voor.

Het inpakken van de vluchtkoffer

Een lijstje maken, spullen pakken, in de koffer en klaar. Zou je denken. Dat dacht ik ook. Toch vind ik het inpakken van de vluchtkoffer nog een aardige klus. Gebruik ik een of twee koffers? Neem ik nog een setje kleding extra mee of halen we dat, als het nodig is, later op. Hoeveel luiers zal ik nodig hebben? Uiteindelijk besloot ik hulp te vragen via instagram, en gelukkig ben ik al een eind op weg geholpen. Ook kreeg ik tips waar ik nooit aan gedacht zou hebben. Dus, iedereen die mij geholpen heeft, reuze bedankt! Door jullie is het weer een stukje makkelijker geworden. Uiteraard deel ik deze tips in een nieuw artikel, ergens volgende week!

Inpakken van de vluchtkoffer

En zo gaan de dagen een beetje voorbij, op naar volgende week, op naar week 34. De week waarin er weer een afspraak bij de gynaecoloog gepland staat, en waar ik op gesprek moet komen voor mijn verblijfsvergunning. Een spannende week dus. Hoe dat verlopen is, lees je uiteraard in de volgende zwangerschapsupdate. 


Had jij ook zo’n last van nesteldrang? Heb je nog tips voor het inpakken van de vluchtkoffer? Ik lees de reacties graag!


 

MamaInHetBuitenland

Mijn naam is Larissa, 25 jaar en blogger op mamainhetbuitenland.nl. Een lifestyle en mama blog. Ik ben deze blog begonnen, omdat ik een paar weken geleden officieel geëmigreerd ben. Ype, tijdens mijn zwangerschap. Het doel van de blog is om te laten zien hoe mijn leven er uitziet als Nederlandse mama in het buitenland. Mijn ervaringen delen. Dingen waar ik tegen aanloop. En ook gewoon om af en toe even van mij af te schrijven.!

7 gedachten over “Zwangerschapsupdate week 33 | Enorme nesteldrang en de vluchtkoffer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.