Zwangerschapsupdate week 35 | Nu al weeën?

YES, 35 WEKEN ZWANGER! Oké, ik ga eerlijk zijn. De zwangerschapsupdate van week 34 heb ik overgeslagen. Meer omdat er in die week niet veel verandert was, in vergelijking tot de vorige update. Even was ik bang, dat dit voor deze zwangerschapsupdate ook zo zou zijn. Nou, dat is dus niet zo. De afgelopen week was zwaar, heel zwaar. Zelfs zo zwaar, dat ik echt even dacht dat het al begonnen was. Lees snel verder in deze nieuwe update! 

Yes, ingedaald!

Vorige week mocht ik weer naar de gynaecoloog. Yes, eindelijk weer even ons kleine mannetje bekijken. Helaas, zoveel konden we niet meer zien. De baby is namelijk al helemaal ingedaald, en ligt al op de goede positie om geboren te worden. Hoe fijn is dat om te horen? Nu snap ik ook waarom het lopen niet zo fijn meer is. Ik bedoel, er drukt toch behoorlijk wat gewicht daar beneden. Want ja, ook het gewicht van de kleine man is helemaal goed. Vorige week dus bij 34 weken zwangerschap, woog de klein man iets meer dan 2200 gram. In principe hanteren ze, hier in Turkije, 2500 gram als minimumgewicht bij geboorte. Nou, ik denk dat ik dat wel ga halen! Al met al een hele fijne geruststelling.

Verblijfsvergunning

Om in Turkije te mogen wonen, heb je een verblijfsvergunning (Ikamet) nodig. In principe gaat alles digitaal, maar bij een eerste aanvraag, moet je altijd persoonlijk op ‘gesprek’ komen. Het is niet echt een gesprek, het is meer het controleren van alle papieren. Dit hebben we dus ook vorige week gedaan. We misten een papier van de rechtbank, dus helaas moesten we toch nog op pad om die te regelen.

Gelukkig hadden we echt een hele aardig vrouw die ons hielp. Zo hoefden we geen nieuwe afspraak te maken, en mocht ik, als het te zwaar was, ook wel gewoon lekker naar huis. Uiteindelijk niet gedaan, want ik wil toch nog een beetje controle houden, haha. Alles was, na het regelen van het laatste papier, in orde! Binnen 10 dagen krijg ik mijn verblijfsvergunning. Heerlijk, dat dit allemaal geregeld is voordat de baby er is. Alles loopt eigenlijk op rolletjes, toch?

Huh, begint het al?

Eigenlijk ging het de dagen er na heel goed. Behalve dat ik elk uur naar het toilet moest, had ik dus totaal geen klachten meer. Geen last van mijn rug, geen last meer van mijn ribben, geen maagzuur meer. Jammer dat dit maar een paar dagen duurde, haha. Want..

Heb ik nou weeën?

Hé, heb ik nou last van weeën? Sinds een paar dagen, heb ik dus echt steken onder in mijn buik. Het komt en het gaat. Op zich best regelmatig. Maar dan ineens, na een paar uur, stopt het weer. Volgens mijn gynaecoloog, niets om ons zorgen over te maken. De normale adviezen meegekregen, namelijk timen, paracetamol tegen de pijn en lekker in een warm bad gaan liggen. De gynaecoloog ging niet meer uit van indalingsweeën, dus dit moeten voorweeën zijn. Ik had er wel over gelezen, maar had niet verwacht dat ze al zo heftig zouden zijn. Ik vind het ook eigenlijk heel erg eng, want hallo, ik ben pas 35 weken zwanger.

Toch blijkt dat voorweeën helemaal niets zeggen over wanneer het gaat gebeuren. Het kan dus zo zijn, dat ik hiermee nog zeven weken rond moet lopen. Nog zeven weken met deze pijn? Want echt, geloof mij, het is echt geen fijn gevoel. Met die gedachte, ben ik gisteravond echt even in huilen uitgebarsten. Hallo hormonen, haha! Maar hallo, mag het? Uiteindelijk weet ik ook echt wel, dat het het beste is als hij nog even een paar weekjes blijft zitten. En dat heb ik er voor over hoor, met alle liefde!

De laatste zwangerschapsupdate?

OMG, en het besef komt steeds meer en meer dat ik officieel nog maar 5 weken moet. 35 dagen. Ik vind het nu echt wel onwijs spannend worden, maar ik heb er ook wel echt heel veel zin in hoor. Elke zwangerschapsupdate kan nu de laatste zijn. En aan de ene kant, met deze pijn in mijn buik, hoop ik dat ons mannetje snel komt. Aan de andere kant, geniet ik ook echt nog steeds van mijn zwangerschap. Toch ben ik er wel echt klaar voor hoor! Hij is zo welkom!


Had jij ook zo’n last van voorweeën? Ben heel benieuwd of het iets zegt over de aankomende bevalling!


 

 

 

MamaInHetBuitenland

Mijn naam is Larissa, 25 jaar en blogger op mamainhetbuitenland.nl. Een lifestyle en mama blog. Ik ben deze blog begonnen, omdat ik een paar weken geleden officieel geëmigreerd ben. Ype, tijdens mijn zwangerschap. Het doel van de blog is om te laten zien hoe mijn leven er uitziet als Nederlandse mama in het buitenland. Mijn ervaringen delen. Dingen waar ik tegen aanloop. En ook gewoon om af en toe even van mij af te schrijven.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.